Vet zit altijd ergens waar je het niet hebben wil en wat ook direct zichtbaar is: rondom de buik is een goed voorbeeld hiervan. Waarom nou net daar dan weer, dat wil je niet. Dit is voor vele mensen reden genoeg om te gaan beginnen aan een dieët en met het starten van afvallen. Helaas werpt dit ook niet (direct) zijn vruchten af en het buikje blijft zichtbaar. Vervelend en vooral frustrerend.

Een verdere zoektocht op internet hierover levert al snel een aantal hits op naar de zogenaamde 'zweetband'. Zo'n zweetband kan wel zorgen voor een (blijvende) strakke buik. Dit klinkt aanlokkelijk en ook vrij eenvoudig allemaal. Kan dit echt en hoe werkt dit dan ?

Wat is een zweetband, en hoe werkt dat ?

Een zweetband staat ook wel bekend als een afslankband. Ook de term Hot Belt zie je regelmatig terugkomen. Ze zijn te verkrijgen afhankelijk waar je ze voor gaat gebruiken: behalve voor de buik kan je ze ook gebruiken voor je dijbenen of voor je billen. Dus op de 'gangbare' plekken waar vet zich over het algemeen ophoopt.

Zo'n zweetband is gemaakt van een speciaal soort materiaal en het dragen hiervan heeft als doel om plaatselijk af te vallen. Dit werk globaal als volgt: Je draagt hem bijvoorbeeld op je buik. De band zal dan een corrigerende druk uitoefenen op je buik, dus dat je al slanker lijkt, maar zorgt er bovendien voor dat je plaatselijk gaat zweten rondom je buik. Door het zweten verlies je vocht en dit vochtverlies zorgt dan weer voor een slankere taille en dus plattere buik. Klinkt eenvoudig eigenlijk toch ?
Tsja, het is niet zo van: ik doe een band om en dat moet dan genoeg zijn; helaas zo werkt dat zo natuurlijk niet. Maar het helpt wel mee en je kan het prima combineren.

Hoe combineer ik de zweetband ?

Een goed dieet zorgt natuurlijk voor het verdwijnen van de nodige kilo's. Zeker als dit op langere termijn goed vol te houden is kan je makkelijk je streefgewicht houden. Maar ook nu geldt: sommige plaatsen op je lichaam krijg je dan nog steeds moeilijk 'strak'. Dit zijn dan wederom de plekken waar vet zich zo graag nestelt: billen buik en dijbenen.

Hiervoor komen de sportscholen om de hoek kijken. Middels frequente bezoeken aan de sportschool is dit te verhelpen. Maar dit hoeft niet persé: het gebruik van een zweetband werkt prima als vervanger van de sportschoolbezoekjes. Natuurlijk, op een sportschool gaat het allemaal veel sneller dan met een zweetband, maar het principe blijft hetzelfde: een strakke buik !

Dus het is helemaal geen slecht idee om een zweetband te combineren met een goed dieet. Je zal namelijk pas echt vet gaan verbranden als je het verbrandt in een sportschool óf er als je er voor zorgt de je vetreserves niet steeds groter worden. Dit laatste is te bereiken met een goed dieet. Als de vetreserves niet telkens worden aangevuld zal je dus afslanken. Door hierbij ook de zweetband te gebruiken worden die laatste restanten weggewerkt.

Conclusie:

Zoals je hebt kunnen lezen kun je afvallen met de zweetband, maar er moet meer gebeuren: sporten bijvoorbeeld.
Wil je dit niet en hou je het liever bij een dieet, dan is de afvalband prima als aanvulling hierbij te gebruiken. Door het dieet val je af en door de zweetband kun je dan ook nog plaatselijk afvallen. De zweetband zorgt voor vochtverlies, niet voor het verlies van de vetreserves. Omdat vocht weer wordt aangevuld zul je dit moeten blijven doen, anders is het een tijdelijk iets.
Maar: doe je het in combinatie met een goed dieet, dan zul je na verloop van tijd merken dat je toch een plattere buik krijgt !
[bron]

Uitproberen ?

Hieronder een lijst met de 10 best verkochte waist trainers van 2020 tot nu toe:Unable to connect to MySQL