samen koffie drinken afslanken

Ik heb hier voor jou een aantal effectieve afslanktips afkomstig van afslankexperts. Deze tips je kunnen helpen je (eet)behoeften onder controle te houden. Of om te dealen met stressvolle situaties. Deze zijn samen met een aantal gedragsprincipes op een rij gezet om ervoor te zorgen dat je in staat bent om een aantal kleine maar wel erg belangrijke aanpassingen te maken in je dagelijkse maaltijdroutine.

 

Het is jammer om je te vertellen dat er geen shortcuts zijn voor een calorie restrictie die extra kilo's eraf jagen. Gelukkig zijn er wel een aantal effectieve tips gebaseerd op ons gedrag en onze psychologie welke je helpen je voedingsgewoonten overeen te laten stemmen met je afslankdoelstellingen! Deze 100 tips kunnen je overigens behoorlijk op weg helpen.

Wees realistisch en pas je gedrag in kleinere stapjes aan EN op een manier dat je ze ook blijvend een plek kan geven in je dagelijks voedingspatroon. Alleen dan maak je een goede kans om van de onderstaande aanpassingen een blijvend resultaat te mogen verwachten!

Komen ze:

1) Houd elke dag bij wat je precies eet gedurende een week en schrijf daarbij meteen op hoe je je voelt, welke gedachten in je hoofd spelen en welke emoties aandacht vragen. Maak ook elke dag een eigen interpretatie en korte analyse van je vooruitgang. Dit zorgt voor extra bewustzijn.

2) Schrijf je doelstellingen op: allereerste je vurige wens en vervolgens de wat simpelere wensen en afgeleiden van je grote wens. Zet deze op papier (max. 1 A4tje) en kijk regelmatig naar deze aantekeningen. Zo blijf je gefocust en ook geïnspireerd op wat je echt wil van je leven (met andere woorden: hoeveel kilogram wil je verliezen, wil je gezonder worden, je huid rustiger krijgen, bepaalde broeken weer aankunnen of een bepaalde maat kleding weer eens kunnen kopen etc).

3) Op het moment dat je weer wordt overvallen door de behoefte om te veel te eten Whatsapp dan met een ‘lotgenoot’ of ondersteunende partner, vriend of vriendin, pak je zelfgekozen afslank app erbij met je statistiek en voortgangsgrafieken of ga even 20 minuten hardlopen: whatever je moet doen om je op je zelf bewust gekozen afslankpad te blijven!

4) Plan vooruit zodat je keukenkastjes en koelkast VOL zitten met gezond voedsel. Leer gevarieerd te koken. Schrijf of volg websites over gezonde voeding met recepten of een inspirerende Facebookpagina. Uit eten gaan komt sowieso met uitdagingen…zorg daarom voor een 'uit eten'-plan' en blijf in ieder geval weg van buffetten.

5) Als tegenstrijdige gedachten en het duveltje op je schouder het je lastig maken kijk dan naar de lijst met je doelstellingen en je persoonlijke wensen en herinner jezelf dat het best hard werken is maar dat je beloont word met vooruitgang, elke week die je volhoud...en dat je het waard bent om er top uit te zien!

6) Kauw je voeding langzaam én bewust. Zorg voor genoeg speeksel in elke hap die je doorslikt en leeg je mond helemaal voordat je een nieuwe hap neemt.

7) Eet alleen maar maaltijden aan een tafel. Niet rechtopstaand, in de auto of terwijl je aan de telefoon bent, TV kijkt of achter je computer zit. Als je de plekken waarop je eet beperkt kun je veel beter wat EN hoeveel je eet onder controle houden!

8) Gebruik kleinere borden voor al je maaltijden zodat de hoeveelheid voeding op je bord meer lijkt dan het is. Fixeer je niet op voedsel, praat overdag in plaats daarvan over de dingen in je leven. Het een voor het ander verruilen. Zonder die doorlopende focus op voedsel wordt het allemaal gemakkelijker.

9) Weeg je maar 1x per week! Elke dag op de weegschaal is een psychologische trip en kan emotioneel een stressor worden. Houdt elke dag je activiteiten bij en koop een stappenmeter of gebruik je telefoon daarvoor en probeer de 10.000 stappen te maken eke dag. Het is ook goed om je BMI cijfer te weten. Al met al geen wetenschap maar er wordt redelijk vaak naar verwezen.

10) Als je dan toch de behoefte hebt aan bepaalde calorierijke of ongezonde voedingsmiddelen ga dan niet all out maar bevredig je trek gewoon door weinig hapjes te nemen en daar extra van te genieten. ‘Mag wel maar minder’ wint psychologisch altijd van ‘mag helemaal niet’! Je kan na het genieten dan je afslankdoelstellingen gewoon vervolgen zonder schuld of schaamte: en dat werkt!

De echte sleutel naar afslanksucces: beloon jezelf!

We hebben allemaal af en toe dat schouderklopje nodig. Beloon daarom je nieuwe gedrag met beloningen die niets met eten te maken hebben. Maak een lijstje met mogelijke beloningen die je kan genieten en die niet op voedsel gebaseerd zijn.

Beloon jezelf met een item van die lijst als je weer 2 of 3 kilo kwijt bent of als je 3x in de sportschool te vinden was die week: dat werkt.

Als je zelf het doel stelt, je zelf het doel bereikt: beloon jezelf dan met een bioscoopje, nieuwe broek of whatever waar je dan ook een goed gevoel over jezelf van krijgt.

De meeste van ons zijn heel goed in het zorgen voor anderen. Deze periode is het belangrijk dat je zorgt voor jezelf. Zet jezelf op de eerste plaats, je verdient het en uiteindelijk hebben de anderen van wie je houd een gezondere, fittere en minder zware jij om van te genieten!