dieet mislukken succes

Elk jaar met oudjaarsdag is het zover. Tijd om te lijnen! Of misschien ben je wel zo iemand die elke maand een dieet aan zichzelf oplegt, maar je moet toch altijd overnieuw beginnen... In deze blog bespreek ik een zestal manieren waarmee je jouw dieet gegarandeerd verpest ;)

Zeg nooit, nooit!

Want het staat vast: je gaat NOOIT meer een lekker stukje chocola of een heerlijk bakje knapperige, vette chips eten. Zo’n verbod moet je jezelf niet willen opleggen. Want alles waar je het meest van houdt is slecht voor je. Bovendien smaakt verboden fruit het zoetst...Dat wat je jezelf verbied wordt alleen nog maar aantrekkelijker. Stel voor jezelf regels op en bepaal wanneer, hoeveel en hoe vaak je mag snoepen.

Vanaf nu doe ik alles anders!
Alles wat je eet is jou wereldvreemd. Je begint de dag met een bijzonder smakende shake, eet in de middag een salade en sluit de dag af met een linzenburger en minimaal gekookte broccoli zonder saus. Allemaal erg gezond maar (te) ver van je bed. Wat je eet kan zeker aangepast worden. Doe dit in kleine stappen zodat je er aan kan wennen. Lichamelijk maar ook mentaal. Het resultaat laat zich misschien iets langer op zich wachten maar maak je geen zorgen, alleen zo komt het er.

Één glaasje moet kunnen

Matig je alcohol inname als je aan het diëten bent. Verbied jezelf alleen niets! Een glaasje alcohol bevat aardig wat calorieën. Daarnaast neemt je eetlust belangrijk toe en verdwijnen remmen waardoor je vervolgens een lekkere vette hap naar binnen werkt.

Later gaan slapen

Het is bewezen dat een tekort aan nachtrust bijdraagt aan de risico op overgewicht. Je stofwisseling kan dalen na het verstoren van je biologische klok. Verder hebben mensen in het algemeen de neiging om vermoeidheid ‘weg te eten’. Door de suikers krijg je weer wat energie om even door te gaan. Laat dit niet gebeuren en ga op tijd slapen!

Op de magere tour!

Het is niet goed voor het menselijk lichaam om weinig tot geen vet binnen te krijgen. Sommige producten waar van nature veel vetten inzitten mag je best mager eten maar je moet vooral niet doorslaan. Vet is onmisbaar in ons dieet. Dit komt door de gezonde vetten en vetoplosbare vitaminen. Daarnaast draagt vet smaak. Voedsel wordt zeer smakeloos zonder een beetje vet erin. Het magere eten ga je minder lekker vinden en daardoor houd je het dieet niet vol. Verder geeft vet je een verzadigd gevoel waardoor je eerder het idee hebt dat je vol zit.

Zelfmedelijden

Het lijkt oneerlijk. Iedereen om je heen eten wat ze willen maar lijken geen gram aan te komen. En jij zit daar maar aan je snoepwortels te knagen. Je dieet lijkt meer op een straf. Straf is nou niet de beste motivatie. Zie je dieet niet als een zielige straf maar als een gezonde levenswijze met een slank resultaat!