cambridgedieet

Vandaag weer een mijlpaal overwonnen! Eindelijk onder de 90 kilo! De laatste weken waren door omstandigheden wat moeilijker, dus ben extra blij met deze grote mijlpaal! Ben in deze week met 500 gram weer 3,8kg afgevallen. Het totaal staat nu dus op 51,1kg.

Ik ben nu 293 dagen bezig met het Cambridge Weight Plan dieet en had nooit gedacht dat het zou werken. Het klonk als een mooi verkooppraatje (dit voor jou misschien ook) maar dacht wat heb ik te verliezen? Dus ik ben begonnen in de hoop een paar kilo af te vallen. Maar ik had nooit gedacht om zoveel af te vallen als wat ik nu kwijt ben. Nog maar 9,7 kilo te gaan en ik zit op mijn streefgewicht van 80 kilo.*

cambridge dieet afvallen hoeveel?

*

“HOE BEN JE ZOVEEL AFGEVALLEN?”

Afgelopen januari ben ik begonnen met het Cambridge Weight Plan dieet. Via via ben ik terecht gekomen bij Marieke van der Meer. Zij heeft mij vanaf het begin af aan goed begeleid en geholpen. Als je ook wilt beginnen, zoek dan een consulent bij jou in de buurt waarmee het klikt, dit is belangrijk aangezien hij/zij jou de komende tijd persoonlijk zal gaan begeleiden. Ik heb veel geluk gehad met die van mij. Ik kan altijd terecht bij Marieke en het is altijd gezellig bij haar. Ik voel me op mijn gemak en ze steunt me op het moment dat het nodig is.

Ik ben begonnen met het 500 plan, dit betekend dat je alleen maar producten eet en verder niets. Je krijgt dan 500kcal op een dag binnen. De producten waar je uit kunt kiezen zijn shakes, pap, soep en repen. Ik neem meestal 2 shakes op een dag en als avondeten een soepje. Na een paar maanden begon ik met sporten, 2x in de week aquarobic. Dit kon prima erbij. En nee ik heb geen honger en voel me ook niet slap. Juist niet, ik voel me fitter dan wanneer ik “normaal” eet. Dan krijg je namelijk veel foute dingen binnen die niet goed zijn voor je lichaam. Om de 3 weken heb je een tussenweek, je mag dan een avondmaaltijd extra erbij eten. Dit is wel een koolhydraatarme maaltijd van maximaal 300 kcal.

Een paar voorbeelden van gerechten uit een tussenweek, klik hier voor meer recepten.

cambridget dieet maaltijden

Ik heb wel het geluk dat ik alleen woon, ik heb aan het begin al mijn eten wat ik nog had weggegeven. Mijn vriezer helemaal leeg gehaald en al het eten weg gedaan. Maar er zijn ook veel mensen die dit dieet doen en een gezin hebben, ik heb zoveel respect voor die mensen die dan koken voor het gezin en zelf een soepje nemen. Heel erg knap. In dat opzicht heb ik het wel makkelijk gehad.

Na 5 maanden wilde ik toch wat meer sporten en begon ik toch wel meer trek te krijgen. Ik verlangde naar weer gewoon eten. Ik ben toen overgestapt naar het 800 plan. Je hebt dan 2 producten (in totaal 400 kcal) en daarnaast een maaltijd van 400kcal. Dit was echt heerlijk, eindelijk elke avond weer een maaltijd eten. Ik ben toen met hardlopen begonnen, het was namelijk zomerstop bij aquarobic. Ik vond het heel fijn dat ik weer gewoon mee kon doen met dingen. Bijvoorbeeld gewoon weer gezellig met vriendinnen of met familie eten.

cambridge dieet statistiekWel ging het afvallen een stuk langzamer, bij de 500 viel ik gemiddeld 2 kilo per week af en bij de 800 1 kilo per week*. Dit vond ik wel vervelend, en door persoonlijke dingen lukte het afvallen ook steeds wat minder. Ik ben namelijk een emotie eter en dit loslaten is toch wel erg moeilijk.

Na een tijdje maar wat omhoog gegaan, naar het 1000 plan. Dit is een uitbreiding van het 800 plan. Je mag er dan fruit en zuivel bij eten. Dit vond ik heel erg fijn! Wat was dat genieten!

Helaas gingen er toen persoonlijk nog meer dingen mis (zoals een galblaas operatie en liefdesverdriet) en was ik weer wat aangekomen. Ik bleef maar schommelen en steeds op hetzelfde gewicht. Dus besloot ik een week geleden om weer terug te gaan naar de 500. Het dieet is namelijk best prijzig en ik ga liever nog even een paar weken knallen met de 500 dan nog een paar maanden met de 800..

Dus ik heb de knop weer omgezet en ben begonnen met de 500, vandaag dus weer gewogen en ben 3,8 kilo kwijt in een week!*
Zo blij mee! Als ik zo door ga ben ik met sinterklaas op mijn streefgewicht. Dan begint het belangrijkste gedeelte. Namelijk de af- en opbouwfase. Je gaat dan geleidelijk over naar reguliere maaltijden. Je krijgt hier veel hulp en begeleiding bij. Deze fase is heel belangrijk, zonder dit zou je namelijk zo terug kunnen vallen naar je oude gewicht. Houd mijn blog dus in de gaten om de rest van mijn strijd tegen de vetjes te blijven volgen.

Wil je meer weten? Lees dan mijn blog verder door, bekijk mijn F.A.Q, neem eens een kijkje op de site van Cambridge Weight Plan of neem contact met mij op.

Lisette Rozenberg cambridge ambassadeur*